Onze filosofie

Kinderopvang Thuis stelt zich ten doel kleinschalige kinderopvang te bieden aan kinderen in hun eigen woonomgeving door inspirerende, betrokken, gediplomeerde Leidsters Thuis.

De omgeving van een jong kind start klein en geborgen. In de loop van de jaren, als een kind ouder wordt, wordt zijn (be)leefomgeving groter. Aandacht, geborgenheid en gezelligheid kenmerken de sfeer. Een kind kan spelen, lekker eten, even zitten en lezen en natuurlijk rustig een middagdutje doen in zijn of haar vertrouwde omgeving.

Onze Leidsters zijn zorgzaam, nemen hun verantwoordelijkheid en kunnen zich inleven in de belevingswereld van kinderen en ouders. Speels en belangstellend zijn kwaliteiten die wij graag zien bij onze Leidster.

Kinderopvang Thuis staat voor inspiratie voor elk kind. Een baby van een paar maanden ontdekt de wereld van rollen, bewegen en voelen aan aaibaar speelgoed, een jongen van acht beleeft veel plezier aan voetballen en afspreken met zijn vrienden. Voor elk kind, elke leeftijdsfase en elke thuissituatie  zoekt Kinderopvang Thuis naar passende opvang.

Elke Leidster heeft haar eigen voorkeuren en liefhebberijen; kwaliteiten. Waar de ene leidster gek is op dieren en graag naar de kinderboerderij gaat, knutselt de andere graag met de kinderen, en kan een derde leidster beschikken over een bijzonder talent om voor te lezen. Zij zal die kwaliteiten inzetten bij de opvang die zij verzorgt. Onze Leidsters werken volgens een werkplan dat in overleg met de ouders wordt opgesteld. Het is de kunst om een werkplan zo vorm te geven dat wensen en eisen van ouders, leidster en kinderen hierin tot hun recht komen.

Duurzaamheid loopt als een rode draad door onze filosofie. Duurzaam vinden wij belangrijk in de relatie met onze omgeving en met kinderen, hun ouders en onze medewerkers. We gaan er vanuit dat we een contact voor jaren met elkaar aangaan en investeren daarom graag in elkaar. Dat betekent open staan voor elkaar, leren van elkaar en samenwerken aan het creëren van nog meer kansen en mogelijkheden voor kinderen.